Almaplast Homepage
 
 

Diensten

Natlak

Natlak Voor het aanbrengen van decoratieve coatings beschikt Almaplast over zowel een manuele als een automatische natlakcabine:

Manueel: in de manuele natlakcabine worden zowel kleine als grote onderdelen bewerkt, met een maxi- male stukafmeting van 3000 x 2000 x 600 mm.

Automatisch: om aan de toenemende vraag naar natlakapplicaties te kunnen beantwoorden, werd er begin 2007 geïnvesteerd in de opstart van een automatische natlakstraat. Deze lijn is uitermate geschikt voor grotere series.

Naast decoratieve natlakken worden er bij Almaplast eveneens functionele coatings aangebracht: EMC Shielding, elektrisch isolerende coatings, brandwerende systemen, enz.

Beknopt overzicht van natlakken:
  • Decoratieve coatings (effecten die met poeders niet bereikt kunnen worden)
  • Functionele coatings: brandvertragende of elektrisch isolerende systemen
  • Laagdikte gemiddeld 20µm (enkellaagsysteem)
  • Alle RAL-kleuren beschikbaar
  • Gebruikte coatings: 2-K polyurethanen, Epoxy’s (chemisch resistent)

Wat is natlak?

Natlak Natlakken zijn vloeibare producten die organische deklagen vormen.

Deze coatings zijn gemakkelijk aan te brengen en verkrijgbaar in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren. Daarnaast zijn er een groot aantal glansgraden, diverse oppervlaktestructuren en diverse oppervlakte-effecten mogelijk.

Bij Almaplast worden vaak meerdere lagen aangebracht die als regel niet dezelfde samenstelling hebben, maar waarbij iedere laag een specifieke functie vervult.

Een meerlagensysteem wordt toegepast op voorwerpen waaraan in esthetisch opzicht en/of qua corrosiebestendigheid hoge eisen worden gesteld. Zij is eveneens nodig voor ‘moeilijke’ ondergronden, waarop het niet evident is een goede hechting te verkrijgen.