Almaplast Homepage
 
 

Diensten

Poederspuiten

Almaplast beschikt over drie productielijnen waar uw stukken met de meeste zorg worden bewerkt.

Flexibele producties met snelle doorlooptijden worden behandeld op onze moderne installatie. Deze poedercoatinstallatie laat ons toe om producten van lengte 3000mm, hoogte 1800mm en breedte 600mm in één doorgang te ontvetten, te fosfateren en te poederspuiten.

Daarnaast beschikt Almaplast over een tweede automatische poedercoatinstallatie waar kleine en middelgrote stukken (grote series) in afgewerkt worden.

Grotere en/of zwaardere stukken worden op onze manuele lijn gepoedercoat. De maximale stukafmeting op deze installatie bedraagt 5500 x 2000 x 1800 mm en/of 800 kg.

Wat is poedercoating?

Poedercoating vormt een deklaag van organisch materiaal die als doel heeft het voorwerp te verfraaien en/of te beschermen tegen corrosie.
Het unieke kenmerk van poedercoaten is de manier van aanbrengen waarbij een mengsel van droog poeder en lucht op het te behandelen materiaal wordt aangebracht. Vervolgens vloeit dit poeder in de oven – onder invloed van de warmte – uit tot een gesloten laag.
In tegenstelling tot natlakken maakt men bij de applicatie van poedercoatings geen gebruik van oplos- of verdunningsmiddelen (o.a. solventen).

Voordelen van poederlakken :
  • Perfecte kwaliteit, hard en krasvast
  • Groot laagdiktebereik geeft betere corrosiebescherming
  • Goede tot zeer goede kantendekking
Nadelen van poederlakken :
  • Het te behandelen object moet geleidend zijn
  • Het te behandelen voorwerp moet opgewarmd kunnen worden
  • Natlak kan fraaiere effecten (o.a. diepte) geven.
Poederspuiten Poederspuiten

Het productieproces binnen Almaplast

In een eerste stadium van het productieproces wordt het voorwerp door de voorbehandelingstunnel gestuurd. In deze sproeitunnel worden alle onzuiverheden van het metaal verwijderd zodat een goede hechting wordt verkregen. Door de passivatie verhoogt men eveneens de corrosieweerstand van de gefosfateerde oppervlakken. Na deze cruciale fase verblijft het voorwerp geruime tijd in de droogoven. Poederspuiten
In de automatische spuitcabine wordt het poeder vervolgens elektrostatische geladen waarna de opgeladen poederdeeltjes zich door elektrostatische krachten aan het voorwerp hechten. De gepoederde onderdelen gaan nadien in de moffeloven waar het poeder smelt en vervolgens uithardt.

In een laatste stadium van het productieproces worden de gecoate stukken gecontroleerd op kwaliteit (glansgraad, laagdikte, enz.) en worden ze vervolgens deskundig verpakt, en dit volgens de voorschriften van de klant.

Een eigen waterzuiveringsstation zorgt ervoor dat alle afvalwater na het productieproces volgens de nieuwste milieuvoorschriften gezuiverd wordt.
Bovendien wordt het poeder dat tijdens het productieproces naast het voorwerp werd gespoten via een ingenieus afzuigsysteem gefilterd en gerecycleerd.

Poederspuiten Poederspuiten